طريقة عمل الدجاج المحشي بالفريكة
بسم الله و الصلاه و السلام على رسول الله
ماشاء الله لا قوه الا بالله نبدأ
دجاجه كبيره منظفه و منقوعه فى خل و ملح
كوبين فريكه ( فريك ) + كوبين مرق و ملعقه زبد
نصف كوب بندوره معصوره
ملح - فلفل - بهار- هيل مطحون ناعم - مسمارين قرنفل - ربع ملعقه قرفه - حبتين مستكه -بهار دجاج - بصله مبشوره ناعم جدا ( و يفضل عصير البصل ) ملعقه كبيره ثوم مدقوق - ليمونتين ( عصير+ بشر الليمون )
الطريقه
بعد تنظيف الدجاجه تتبل بالبهارات السابقه
تجهيز الفريكه : فى طنجره ضعى ملعقه زبد صغيره و قومى بوضع كوبين الفريكه مع التقليب الخفيف و اضيفى كوبين مرق دجاج ساخن و اتركيها تطهى الى ان تستوى ( حوالى نصف الساعه اكثر من تسوويه الارز )
قومى بحشو الدجاجه بالفريكه بعد ان تكون بردت قليلا و احشى الفريكه بين افخاذ الدجاج و الجلد مع مراعاه عدم تمزق الجلد حتى لا يكون مظهرها سىء
و فى حله تيفال ( راعى جدا استخدام حله تافلون غير قابله للالتصاق ) قومى بدهن الدجاجه بقليل من زيت الزيتون بالفرشاه و قومى بتحريكها و تقليبها فى الحه ( لا تضيفى مزيد من الدهون ابدا لان الدهن المتساقط منها يكفى لتسويتها جيدا ان شاء الله
بعد تحميرها من كل الجهات اضيفى عصير البندوره حوالى النصف كوب و اضيفى قليل من الماء ( حوالى نصف كوب فقط او كوب الا ربع على الاطثر و غطى الحله بالفويل (ورق القصدير ) و عليها الغطاء و اتركيها على نار هادئه لمده ساعه و ربع
كوسه بالنعنع و الحمص
كوسه مقطعه مكعبات
بندوره مقطعه مكعبات
بصل مقطع جوانح
ملعقتين زيت زيتون
ملعقتين ثوم مفرى ناعم
ملح - فلفل
( اختيارى اضافه لحم مسلوق انا اضفت اليها لحم مسلوق مقطع رفيع )
ضعى كل ما سبق فى طنجره ( نى* نى ) و اضيفى ربع كوب ماء و اتركيها على نار هادئه حتى تستوى اضيفى نصف كوب من صلصه البندوره ( يفضل الطازجه ) و ملعقه نعنع يابس كبيره و نصف كوب حمص ( معلب او مسلوق )
قدميها مع الدجاجه